BLOGI  - 5.9.2022
OSAAMISEN KASVOT

Hyvää yrittäjien päivää ja osaamisen viikkoa! 
Tällä viikolla vietetään #osaaminennäkyviin -viikkoa. On upeaa lukea tarinoita muiden osaamisesta ja vinkkejä, kuinka yrittäjät ja muut osaajat kannustavat muita nostamaan osaamistaan esille. Päätinpä itsekin nostaa tällä viikolla osaamistani näkyviin ja tuoda samalla välineitä muillekin oman osaamisen näkemiseen ja näyttämiseen.
Osaamisen näkeminen - siitä mielestäni kaikki alkaa. On hankalaa nostaa omaa osaamistaan esille ja muille näkyviin, jos se on vielä itseltäkin hieman hukassa - tai piilossa. Kun osaamisen näkee itse, on se helpompi tuoda muillekin esille. Eli ensin tulee tulla sinuiksi sen kanssa, mitä osaa. Kuulostaa hieman hullulta, mutta näin se ainakin itselläni on ollut. Hyväksyä se, että on jossain ihan hyvä, tai tosi hyvä. Peiliin katsominen ja omien osaamisen kasvojen tarkastelu tekee hyvää. Kun tuntee oman onnistumisen hymyn ja huolen rypyt, on ihan ok tuoda omaa osaamistaan muillekin esille. Eli näkemisestä osaamisen näyttämiseen.
Omaa osaamistani koulutuskentän ammattilaisena olen tarkastellut vuodesta 2012 saakka. Tai oikeastaan jo sitä ennen, kun tein ensimmäisiä opettajan sijaisuuksia opiskeluaikanani. Vei siis kymmenisen vuotta, että osaamisen kasvot opetusalalla olivat itselleni niin tutut, että uskalsin hypätä täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Toki päätöstä helpotti se, että olin jo joitakin vuosia toiminut oman työn ohella sivutoimisena yrittäjänä matematiikan ja fysiikan yksityisopetusta tarjoten sekä tutuille taideteoksia tehden.
Tosiaan, vaikka täällä pääosin pidän yllä tietoa osaamisestani koulutusasiantuntijana digitalisaation ja toisen asteen asioissa, toinen puoli osaamisestani painottuu vahvasti taiteen pariin. Kuvataide on ollut rakas harrastukseni pitkään ja sivutoiminen työ joitain vuosia. Rakastan värejä ja sitä, kun oman tunnetilan saa pensselillä kankaalle tai veistäen saveen. Tuohon puoleen voit tutustua myös toisilla kotisivuillani reettapaloheimo.com.
Vaikka omat osaamisen kasvoni ovat jo kohtuullisen tutut itselleni, en voi väittää, että osaamiseni olisi vain oman ahkeruuden tulosta. Aivan, oman osaamisen kasvojeni takana on paljon muita kasvoja. Ilman ystävieni, mentorieni, aviomieheni, kollegoiden ja perheen tukea ei osaamiseni varmasti näyttäisi siltä, mitä se nyt on. On ihanaa toimia yrittäjänä, kokea onnistumisia ja mennä läpi haasteiden, kun on hyvä turvaverkko takana. Olen siitä erittäin kiitollinen. Haluan myös muistella niitä hetkiä, kun asiakkaat tapaamisissani tai opiskelijat tunneillani ovat haastaneet minua ja osaamistani. Ilman heitäkään en olisi tässä pisteessä.
Kun haluat tuoda osaamistasi näkyviin, aloita tutustumalla itse osaamisesi kasvoihin. Siitä on vain tie avoin eteenpäin.
- Reetta


PS. Jatkan mielelläni keskusteluja osaamisesta LinkedInissä ja voit myös klikata OTA YHTEYTTÄ.

Muita blogipostauksia

Back to Top